ایمپلنت دندانی
ایمپلنت عموما یک فلز از جنس تیتانیوم بوده که در داخل استخوان فک قرار گرفته، و بر روی آن ساختارهای پروتزی مانند روکش قرار میگیرد. هنگامی که یک دندان به دلایل مختلف قابل نگهداری نبوده و کشیده میشود، و یا حتی وقتی که یک فرد به طور مادرزادی یک دندان را ندارد، میشود به جای دندان از دست رفته، ایمپلنت قرار داد.
در خصوص توالی کشیدن و ایمپلنت کردن باید بدانیم که در ناحیه زیبایی و آنجایی که دید ناحیه دندان کشیده شده برای ما مهم است، عموما دندان، کشیده میشود و بلافاصله پایه ایمپلنت قرار داده میشود. گاها بر روی این پایهی قرارداده شده، روکش فوری هم قرار داده میشود. بر روی دندانهای عقب عموما روال به این شکل است که دندان کشیده میشود و بعد از سپری شدن زمانی نزدیک به دو تا سه ماه، جراحی ایمپلنت انجام میشود. گاها ایمپلنت کردن بلافاصله بعد از کشیدن دندانهای عقب هم امکان پذیر است، اینکه پس از کشیدن دندان میتوان ایمپلنت را بلافاصله قرار داد یا نه، پس از اخذ عکسبرداری های خاص، و توسط پزشک متخصص تصمیمگیری میشود.
پاسخگویی شبانه روزی – 02188203045
انواع ایمپلنت
در بازار امروزه انواع مارکهای مختلف ایمپلنت به چشم میخورد، تفاوت عمده این ایمپلنتها مربوط به درصد مختصری در آلیاژ و خصوصیات سطحی آنهاست، و آنقدر تفاوت چشمگیری ندارند. و آن چیزی که یک ایمپلنت خوب را از یک ایمپلنت نامناسب جدا میکند، بیشتر، تکنیک جراح و تکنیک کار پروتزی هست تا جنس ماده. شرکتهای معتبر و کشورهای صنعتی ایمپلنتهایی که دارای نام و آوازه بیشتری هستند را تولید میکنند. به طور معمول ایمپلنتهای کرهای، ایمپلنتهای اقتصادی در سراسر دنیا هستند اما کشورهای صنعتی مثل آلمان، آمریکا و سوئیس هم در این زمینه سرآمد بوده و ایمپلنتهای بسیار خوبی تولید میکنند.
بهترین تکنولوژی ساخت ایمپلنت در دنیا در حال حاضر متعلق به سوئیس است و بهترین ایمپلنتهای دنیا را این کشور میسازد، از برندهای خیلی معروف کشور سوئیس میشود از اشترومن، SPI و SIC نام برد.
همان طور که در قسمت قبلی اشاره کردیم، مرغوب بودن یک ایمپلنت خیلی به این بستگی دارد که تکنیک کار به چه شکل است، و بهترین حالت این است که جراحی ایمپلنت یعنی قراردهی پایه را متخصص جراحی فک و صورت یا متخصص جراحی لثه انجام دهد و قسمت روکش یا پروتزی را متخصص پروتز انجام دهد.
در کلینیک رایا قسمت جراحی توسط متخصصان جراحی فک و صورت و همچنین جراح لثه، و قسمت پروتز توسط متخصص پروتز و فوق تخصص پروتز ایمپلنت انجام میشود و این باعث میشود که کیفیت تضمین شده باشد.
گاها پیش میآید که وقتی برای درمان ایمپلنت فردی مراجعه میکند، چیزهایی مثل پیوند استخوان، پودر استخوان، سینوس لیفت و موارد دیگری توصیه میشود که دلیل آنرا در اینجا توضیح میدهیم. هنگامی که یک دندان کشیده میشود به مرور استخوان و لثه آن ناحیه تحلیل میرود و نشست میکند، یعنی هم ارتفاع و هم عرض ناحیه کم میشود.
در صورتی که از زمان کشیدن دندان تا زمان جایگزینی با ایمپلنت زمان زیادی بگذرد، این تحلیل لثه و استخوان باعث میشود که امکان کاشت ایمپلنت خوب و با قطر مناسبی در آن ناحیه فراهم نشود، پزشک تصمیم میگیرد که این ارتفاع و عرض استخوان را زیاد کند، که این کار یا همزمان با ایمپلنت کردن انجام میشود و یا در یک مرحله مجزا قبل از ایمپلنت گذاری انجام میشود.
در صورتی که یک تحلیل کم تا متوسط پس از کشیدن دندان وجود داشته باشد، عموما جایگذاری ایمپلنت همزمان با پیوند استخوان (از جنس پودر استخوان) امکان پذیر است. اما هنگامی که زمان زیادی گذشته باشد به طور معمول ابتدا یک پیوند استخوان انجام میشود و بعد از یک مدت زمان چهار تا شش ماهه ایمپلنت گذاری انجام میشود.
در فک بالا یک فضا یا حفره خالی به نام سینوس وجود دارد که بعد از کشیدن دندان، این سینوس به سمت پایین (لثه ها) بزرگ میشود و طی یک جراحی به نام سینوس لیفت، این فضای خالی دوباره به سمت بالا رانده شده و آن ارتفاع لازم برای ایمپلنت فراهم میشود که این کار هم باز بسته به مقدار استخوان موجود، میتواند همزمان با ایمپلنت گذاری و یا با تاخیر انجام شود، تعیین کننده این موضوع، مقدار استخوان موجود است که اگر خیلی کم باشد ترجیح بر این است که ابتدا سینوس لیفت انجام شود و بعد از حدود شش ماه ایمپلنت گذاری انجام گردد، و اگر مثلا یک تحلیل متوسط رخ داده، همزمان با سینوس لیفت، گذاشتن ایمپلنت انجام شود.
آیا ایمپلنت درد دارد؟
خیر، ایمپلنت به خودی خود فاقد درد است، به خصوص اگر یک یا دو واحد، و در یک استخوان باکیفیت و مقدار مناسب انجام شود. اما در موارد پیشرفته که نیازمند زمان زیاد کار است ممکن است در آخر کار که بیحسی کم میشود، فرد مقداری ناراحتی احساس کند که آن هم با بیحسی مناسب مجدد قابل انجام است.
عموما ترس از جراحی ایمپلنت به علت شکل و شمایل کار است، چرا که یک جسم شبیه به پیچ در داخل استخوان فک پیچ میشود، اما این هیچ ربطی به درد حین و بعد از کار ندارد و ایمپلنت عموما کاری بدون درد است. از نظر شرایط بعد از کار هم عموما درد و تورم کمی در ناحیه ایجاد میشود که با مصرف مسکن قابل پیشگیری است.
همچنین انجام درمان ایمپلنت در آرامبخشی و حتی بیهوشی قابل انجام است. آرامبخشی فرایند بسیار راحتی بوده که بوسیله آن بیمار در حالت خواب قرار گرفته و هیچ چیزی از درمان را به خاطر نمیآورد، و به تبع آن بیمار احساس راحتی و بیدردی خواهد داشت.
در کلینیک رایا امکان انجام درمان کاملا بدون درد تحت بیحسی و آرامبخشی و توسط متخصصین مجرب وجود دارد.
آیا به تعداد دندان کشیده شده، ایمپلنت لازم است؟
خیر، بسته به شرایط، تعداد پایه ها متغیر است. اگر یک دندان از دست رفته است، یک پایه و یک روکش. اگر دو دندان از دست رفته، به طرز مشابه دو پایه و دو روکش قرار میگیرد که معمولا این روکشها به هم متصل میشوند که از گردش آنها جلوگیری شود. اما در موارد بالاتر از دو دندان، مثلا زمانی که سه دندان از دست رفته باشد، در آن صورت میشود با قراردهی دو پایه و سه روکش و تشکیل یک بریج یا پل، ناحیه را بازسازی کرد، که باز هم این مورد به مقدار استخوان موجود و موقعیت دندان بستگی دارد. در مواقعی که کل دندانهای فک از بین رفتهاند، به طور معمول برای بازسازی فک بالا، هشت عدد، و برای فک پایین هم مقدار شش تا هشت عدد ایمپلنت لازم است.
در صورتی که فک بالا با هشت عدد پایه قابل بازسازی باشد، در آن صورت دوازده عدد روکش بر روی این هشت پایه قرار میگیرد و چهار روکش اضافهتر روی اینها وصل خواهد شد. برای فک پایین شرایط یک مقدار متفاوت است. در صورت وجود استخوان کافی، همین مقدار معمول هشت پایه و دوازده روکش، و در صورت نبود استخوان، معمولا پنج تا شش عدد پایه قرار داده میشود و تعدادی روکش متناسب با فک بالا بر روی آن سوار میشود
بررسی بهترین حالتهای ممکن
شاید برای شما سوال باشد و یا بخواهید که بهترین ایمپلنت ممکن را دریافت کنید. در این صورت بهترین حالتهای ممکن از این قرار است:
1. از زمان کشیدن شما زمان زیادی نگذشته باشد. زمان حدودا سه تا شش ماه مدت زمان مناسبی است و بعد از آن تحلیل رخ میدهد.
2. از ایمپلنتهای دارای مارک معتبرتر استفاده کنید. مثلا ایمپلنتهای سوئیسی مارک اشترومن برند بسیار معتبری محسوب میشود، و یا از ایمپلنتهای کرهای برند آستم، ایمپلنتیوم و مگاژن و CIS و یا از ایمپلنتهای آلمانی مارک ICX. بعد از اینکه مارک مناسب هم انتخاب شد مهم است که ایمپلنت توسط متخصص خودش انجام بشود یعنی جراحی را جراح انجام دهد و نه دندانپزشک عمومی، و قسمت پروتز یا روکش را هم متخصص پروتز انجام دهد.
3. در نهایت روکش ایمپلنت میتواند فلزی سرامیکی و یا تمام سرامیکی باشد. به طور معمول روکش فلزی سرامیکی انتخاب میشود چرا که ساختارهای زیرین همگی از جنس فلز هستند و توجیهی برای استفاده از تمام سرامیک نیست، اما در صورت خواست بیمار تمام سرامیک هم قابل استفاده است.
در کلینیک رایا متخصصان جراحی فک و صورت، متخصص لثه، فوق تخصص جراحی ایمپلنت و فوق تخصص پروتز ایمپلنت حضور دارند، و شما هر زمان بخواهید برای مشاوره و دریافت بهترین درمان میتوانید مراجعه کنید. همچنین مجموعهای از مارکهای خوب و اقتصادی بازار در کلینیک رایا موجود است که میتوانید با کسب اطلاع از جزئیات و قیمتهای مختلف آنها، انتخاب مناسبی را داشته باشید.
تعرفه ایمپلنت در رایا دنتال

تعرفه ایمپلنت دندان
تعرفه هر واحد ایمپلنت در رایا دنتال طبق جدول فوق میباشد و باتوجه به انتخاب شما و درمانهای جانبی مورد نیاز متغیر میباشد. هر واحد ایمپلنت بدون هزینه درمانهای جانبی از ۱۱ میلیون تومان تا ۲۱.۵ میلیون تومان.
جهت مشاوره و معاینه حضوری در خدمت هستیم. لطفا قبل از مراجعه با پذیرش هماهنگ بفرمایید.