هنگامی که دندان شما آلوده یا بیمار است و درد دارد، به نظر می رسد کشیدن آن آسان و بهترین گزینه باشد، به خصوص اگر درد دارید؛ کشیدن دندان به انگلیسی pull tooth ممکن است انتخابی آسان باشد اما ممکن است بهترین انتخاب نباشد.

در گذشته ای نچندان دور خاج کردن دندان های آسیب دیده، بهترین و آسانترین راه برای درمان بیمار از عفونت و درد به شمار میرفته است، اما در حال حاضر علم پزشکی به کمک بشر آمده تا با تکنیک های خاص و منحصر به فرد، تا حد امکان از کشیدن و خارج کردن دندان صرف نظر گردد.

اکثر مردم از فواید نگه داری دندان های خود آگاه نیستند. به همین دلیل اغلب به سراغ آسانترین روش می روند. انتخاب کشیدن دندان یا نگه داری آن، در نهایت تصمیم شماست، اما حتما قبل از گرفتن این تصمیم بزرگ، تمام حقایق آن را بدانید؛

این مقاله را هم بخوانید: پرکردن دندان با ویدیو و نکات درمانی مهم

در این مقاله از دندانپزشکی شبانه روزی رایا همراه ما باشید تا مراحل چگونگی کشیدن دندان، نکات نگه داری و درمان بعد از کشیدن آن را برایتان بازگو کنیم؛

در ویدیو زیر می توانید نحوه کشیدن دندان عقل را مشاهده کنید

کشیدن دندان به معنای درآوردن آن از جایگاه دندان، استخوان فک است. کشیدن دندان علل گوناگونی دارد که می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • ضربه به دندان
  • پوسیدگی
  • عفونت
  • از بین رفتن قسمتی از دندان
  • بروز بیماری های دندان مانند پریودنتال (بیماری پریودنتال ، که به عنوان بیماری لثه نیز شناخته می شود، مجموعه ای از شرایط التهابی است که بر بافتهای اطراف لثه و دندان تأثیر می گذارد که در مراحل اولیه لثه متورم و قرمز شده و ممکن است خونریزی کند.
  • نابجا بودن دندان ها مانند کج بودن با زیر هم بودن و علل دیگر

بهتر است دندان خود را بکشیم یا آنرا ترمیم و نگه داری کنیم؟

به نظر شما دقیقا چه مزایایی در حفظ و نگه داری دندان وجود دارد؟

دندانهای طبیعی قویتر هستند و عمکرد بهتری نسبت به دندانهای مصنوعی دارند و همچنین مراقبت از آنها هم آسانتر است. در حالی که موادی که در دندانهای جایگزین و مصنوعی وجود دارد، همان استحکام دندانهای طبیعی را نیز دارا هستند.

امروزه با پیشرفت علم و تکنولوژی های نوین، نگه داری و ترمیم دندانهای طبیعی بسیار سهل و آسان شده است.

مراحل کشیدن دندان چگونه است؟

مراحل کشیدن دندان-دندانپزشکی شبانه روزی رایا

  • مرحله اولیه: بی حسی

در ابتدا پزشک با بی حسی موضعی در ناحیه استخوان فک، بافت لثه و دندان، باعث می شود که در زمان کشیدن، درمان بدون درد انجام گردد. این مرحله بعد از تزریق ماده بی حسی می باشد که ناحیه تزریق شده شروع به بی حسی می کند و باعث می شود که در هنگام کشیدن دندان، احساس درد نکینم.

  • مرحله دوم: سوا کردن دندان از استخوان فک

ناحیه ریشه دندان بسیار سفت در داخل استخوان فک قرار دارد و با رباطی به نام پریودنتال محکم در جای خود نگهداری میشود.

دندانپزشک با ابزاری که در اختیار دارد، شروع به باز نمودن کناره های دندان کرده و کم کم دندان را از استخوان فک جدا میکند.

در این هنگام اگر مراجعه کننده احساس درد کند، پزشک با تزریق بیشتر مواد بی حسی، به کم تر کردن درد ناحیه دندان، کمک شایانی می کند.

  • مرحله سوم: بزرگ و پنه کرده ناحیه های کناری دندان

اگر توجه کرده باشید زمانی که میله یا چوبی در زمین فرو رفته باشد، باید ابتدا نواحی کناری آنرا با کمک ابزارآلات مرتبط، به کمک حرکت دادن به عقب و جلو پهن کرد تا به راحتی بیرون آورده شود. این عمل برای دندان هم صدق میکند.

به این صورت که دندانپزشک با حرکت دادن و خالی کردن کناره های دندان، به راحتی جایگاه دندن را شل میکند و دندان را خارج می نماید.

  • دندانپزشک برای کشیدن دندان از چه ابزارهایی استفاده می کند؟

Tools for tooth extraction-rayadentelclinic

دندانپزشک معالج ابزارهای مخصوصی برای این کار دارد تا بتواند با فشار ملایمی که به دندان وارد می نماید، آنرا به بیرن بکشد. نام ایکی از ین ابزارها، فروس پش کشیدن دندان ها نام دارد و با آن می تواند به راحتی دندان را از استخوان فک خارج نماید.

نکاتی پس از خارج کردن دندان

  • تا 24 ساعت استراحت
  • شستشوی مداوم با آب و نمک یا سرم شستشو
  • مصرف نکردن مواد سرد و قندی
  • استفاده از گاز استریل و تعویض آن
  • بالا نگه داشتن سر در هنگام خوابیدن بروی بالش
  • استفاده از کمپرس یخ
  • مصرف منظم داروهای تجویز شده توسط دندانپزشک

Ice compresses on the teeth-rayadentalclinic

نحوه جلوگیری از خونریزی بعد از درآوردن دندان به چه صورتی می باشد؟

خونریزی لثه ها بعد از کشیدن دندان ، کاشت دندان یا جراحی بسیار نگران کننده است، اما انتظار می رود بعد از جراحی دندان انجام شود. مهم است که خونریزی بیش از حد یا غیر عادی را شناسایی کرده و سریعا آنرا برطرف کنیم و در صورت بروز هر گونه سوال یا نگرانی با دندانپزشک یا جراح دندانپزشکی خود تماس بگیریم. خونریزی معمولاً در 24 ساعت اول بعد از خارج کردن دندان در بدترین حالت ممکن است و می تواند بسیار بدتر از آنچه که واقعاً است به نظر برسد. وقتی خون با بزاق مخلوط می شود ، به نظر می رسد مقدار خون بسیار بیشتر می باشد. در اینجا چند نکته در مورد نحوه متوقف کردن خونریزی را برای شما بازگو می کنیم؛

  1. یک کمپرس یخ مرطوب را روی لثه ها قرار دهید و محل کشیده شدن دندان را مالش دهید. در مرحله بعد، یک گاز استریل شده را در محل خونریزی دندان قرار داده و با دندان بالا آنرا گاز بگیرید. اینکار باید حداقل به مدت 45 دقیقه انچام گردد. اگر گاز استریل ندارید میتوانید با یک حوله تمیز اینکار را انجام دهید. خونریزی باید بعد از 60 دقیقه فشار، به مقدار قابل توجهی کاهش یابد.
  2. سر خود را در حالت رو به بالا نگه دارید تا فاشر خون شما کاهش یابد تا فرایند خونریزی سریعتر قطع شود. میتوانید با استفاده از یک بالش اینکار را انجام دهید.
  3. بعد از عمل پریودنتال استراحت می تواند بسیار به بهبود وضعیت جسمی و خونریزی شما کمک کند. حتی المقدور از فعالیت شدید و ورزش های پر تحرک دوری کنید زیرا این امر ممکن است باعث خونریزی شدیدتر ناحه کشیدگی گردد.
  4. بعد از هر عمل جراحی دندان، مراقب آنچه میخورید و می نوشید باشید. فشار بر ناحیه جراحی شده یا دارای خونریی ممکن است باعث تشدید خونریزی شود. مانند غذاهای سفت و نوشیدنی های خیلی سرد و خیلی گرم. سعی کنید از نوشیدنی های گازدار مانند نوشابه و امثالهم خودداری نمایید.

چه عواملی باعث خونریزی بعد از جراحی دندان می شود؟

به طور معمول ، عمل جراحی دهان و دندان، نیاز به مقداری برش در بافت لثه دارد. این بدان معناست که حتی با جراحی زبده ترین دندانپزشکان، ممکن است. بهتر است در همان ابتدا و در مطب دندانپزشک بعد از جراحی کنترل خونریزی آغاز گردد. حتما اگر بیماری خاصی مانند هموفیلی یا غیره دارید، پزشک خود را مطلع کنید تا قبل از جراحی اقدامات لازم را برایتان انجام دهندن. برخی از این موارد به شرح زیر است:

  • اختلالات خونریزی: برخی از بیماران دارای اختلالات خونی مانند هموفیلی هستند که باعث خونریزی بیش از حد می شود. اگر بیمار اختلال خونی داشته باشد ، خونریزی بعد از جراحی مدت زمان بیشتری طول می کشد و محل جراحی برای بهبود، بیشتر طول می کشد. حتما اگر اختلال خونریزی شناخته شده دارید قبل از عمل به دندانپزشک خود اطلاع دهید.
  • داروها: تعدادی از داروها وجود دارند که خطر خونریزی بیش از حد را افزایش می دهد. بعضی از آنها داروهایی مانند آسپرین و ایبوپروفن هستند. برخی دیگر ممکن است داروهای تجویزی مانند وارفارین ، پلاویکس ، کوادمین ، الاکسی یا تعدادی دیگر از داروهای رقیق کننده خون باشند.
  • ویتامین ها و گیاهان دارویی: برخی از ویتامین ها و گیاهان متداول مانند ویتامین E یا جینکو بیلوبا نیز می توانند بر توانایی بدن در ایجاد لخته خون تأثیر بگذارند.

Bleeding-Implant-Gums-Teeth-RAYADENTALCLINIC

درد بعد از کشیدن دندان عقل پایین یا بالا را چگونه از بین ببریم؟

کشیدن یا درآوردن دندان شامل برداشتن کامل دندان از استخوان فک است. افراد ممکن است به دلایل زیادی ، از پوسیدگی دندان گرفته تا ضربه به دندان یا غیره ، نیاز به کشیدن دندان داشته باشند.

مواردی که میتواند به کمتر کردن درد دندان بعد از کشیدن کمک کند به شرح زیر است:

  • استفاده از کمپرس سرد
  • استراحت زیاد حداقل تا 24 ساعت
  • عدم مصرف الکل تا 24 ساعت
  • استفاده از محلول آب و نمک برای شستشو
  • استفاده نکردن از نی به هنگام نوشیدن
  • و در آخر استفاده از داروهای تجویز شده توسط دندانپزشک
  • سیگار نکشیدن
  • تف نکردن

مهمترین علائم عفونت بعد از کشیدن دندان عقل چیست؟

اگر بخواهیم جلوی عفونت‌ دندان را بگیریم ابتدا باید ببینیم که عفونت به چه صورتی رخ می دهد؛ دندان‌های عقب مخصوصا دندان عقل ممکن است اکثرا آلوده باشند، زیرا تمیز کردن آنها سخت است. مواد غذایی و باکتریها می تواند بین دندان و لثه ها گیر کنند و باعث عفونت گردند و حتی با مسواک زدن هم ممکن است این باکتریها و تکه های غذایی از لای دندان خارج نشوند. دندانهای عقل از سن 17 تا 25 سالگی رشد کرده و ظاهر می شوند و اکثرا به دلیل رشد نامناسب و ابتلا به عفونت و پوسیدگی ، مجبور به کشیدن آنها میشویم.

چندین نوع باکتری می تواند باعث عفونت در دندان عقل و اطراف شود. در موارد نادر ، عفونت می تواند به مناطق دیگر دهان و حتی سر گسترش یابد. انواع باکتری هایی که می توانند منجر به عفونت دندان شوند عبارتند از:

  • استرپتوکوک
  • اکتینومیس
  • پپتوسترپتوکوک
  • پرووتوتلا
  • فوزوباکتریوم
  • Agregatibacter
  • Eikenella corrodens

brushing-teeth-with-bleeding-on-gum-and-tooth-rayadentalclinic

علائم عفونت در دندان بعد از کسیدن دندان عقل

  • درد و تورم زیاد در ناحیه باز شده
  • داشتن تب بعد از جراحی
  • خروج ترشحات چرکی و عفونی

اگر چه اکثر مردم بعد از درآوردن دندان عقل، دچار درد، تورم و ناراحتی می‌شوند، اما عفونت عارضه بسیار شایعی نیست و اگر توصیه‌های تغذیه‌ای و مراقبتی که پزشک به آن‌ها کرده است را به درستی رعایت کنند، سریعا خوب می شوند. برای کاهش خطر ابتلا به عفونت بعد از کشیدن دندان عقل، حتماً توصیه‌ غذایی بعد از کشیدن دندان عقل و مواد غذایی مجاز برا از دندانپزشک خود بخواهید.

حتماً به علائم خود بعد از کشیدن دندان عقل، توجه کنید و اگر تب مداوم ، درد و تورم بعد از کشیدن دندانتان بیش از 4-3 روز ادامه پیدا کرد و یا بعد از 3 روز رو به افزایش بود، همچنین اگر 24 ساعت بعد از کشیدن دندان عقلتان متوجه افزایش خونریزی شدید، حتماً به دندانپزشک خود مراجعه کنید.

ضمنا اگر سوالی در ارتباط با موضوعات مطرح شده و یا هر موضوعی در این زمینه دارید، بدون خجالت از ما بپرسید. کارشناسان ما همیشه و 24 ساعت شبانه روز در دسترس و خدمت شما هستند.

تلفن تماس: ۰۲۱۸۸۲۰۳۰۴۵

برای رفع سوالات و ابهامات دیگر می توانید مقالات دیگر ما را هم مطالعه کنید:

دندانپزشکی در خواب یا سدیشن چیست؟

جراحی دندان عقل، اصول و الزامات

ایمپلنت خوب چه ویژگی هایی دارد؟

کشیدن دندان به انگلیسی

فارسیانگلیسی
دندان کشیدن

کشیدن دندان

دندان

کشیدن

خونریزی دندان

پوسیدگی دندان

دهان

Pulling Teeth

pull tooth

Tooth

drag-haul-draw-pull-stretch-drain-drawl-lave-magnetize-entrain-lengthen-chart

Tooth bleeding

Tooth Decay

Mouth

محتوا پنهان