4 علامت هشدار دهنده شکست ایمپلنت دندان

انجام عمل ایمپلنت دندان مسئله ای نیست که بتوانید به سادگی از آن عبور کنید، چون همانند دندان های طبیعی به مراقبت و نگهداری نیاز دارد. این یک روش بسیار جدی است که بخش بسیار ظریف بدن را درگیر می کند که برای زندگی روزمره ضروری است. صادقانه بگویم، اگر یک متخصص با تجربه آن را انجام ندهد، ممکن است منجر به شکست نیز بشود. بنابراین به راحتی می توان فهمید که چرا برخی افراد برای انجام چنین روشی بسیار مضطرب هستند. در این مقاله به توضیح کامل 4 علامت هشدار دهنده شکست ایمپلنت دندان می پردازیم. هنگامی که این عمل توسط یک جراح آموزش دیده و با تجربه انجام شود، بدون مشکل با موفقیت به اتمام می رسد.

انتخاب دندانپزشکی که شایسته ترین و با تجربه ترین متخصص برای این کار باشد قطعا شانس موفقیت را افزایش می دهد. سوال اولی که از مشتریان خود می شنویم این است که “چگونه می دانید که ایمپلنت شکست خورده است؟” این به طور طبیعی یک نگرانی جدی است و دلایل خوبی دارد. شکست ایمپلنت دندان در صورت عدم درمان به موقع، می تواند عذاب آور باشد و می تواند منجر به سایر مشکلات سلامتی شود.

ما همیشه توصیه می کنیم هنگامی که مشکوک به شکست ایمپلنت هستید، به متخصص دندانپزشک خود مراجعه کنید. خوب است که برخی از دلایل رایج شکست ایمپلنت دندان و علائمی که باید از آن ها آگاه باشید را بدانید.

کاشت ایمپلنت دندان

کاشت ایمپلنت فوری دندان

چه چیزی باعث شکست ایمپلنت می شود؟

بسیاری از بیماران به همان اندازه نگران این هستند که چه چیزی باعث شکست ایمپلنت می شود. بسیاری از آنها می پرسند تا بتوانند از انجام هر کاری که ممکن است خطر شکست آنها را افزایش دهد اجتناب کنند. در حقیقت دلایلی وجود دارد که می توانید خطر ابتلا به آن را کاهش دهید و برخی را نمی توانید. برخی از علل به دلیل ژنتیک یا آلرژی و برخی به دلیل عادات ضعیف یا ترکیبی از هر دو است. اگرچه شکست ایمپلنت دندان در واقع نادر است، چهار دلیل اصلی برای شکست ایمپلنت دندان وجود دارد.

  • رد زودهنگام ایمپلنت – بدن برخی از افراد به اشیاء خارجی در بدنشان بسیار حساس است یا حساسیت های تشخیص داده نشده ای دارند که می تواند باعث شود بدن قبل از بهبود کامل استخوان، ایمپلنت را پس بزند. به عنوان مثال، بسیاری از بیمارانی که با آنها روبرو می شویم، حساسیت به فلز دارند، چیزی که قبل از انتخاب نوع ایمپلنت مورد استفاده، دانستن آن بسیار مهم است. چه حساسیت به فلز باشد یا صرفاً رد عمومی توسط بدن، این وضعیتی است که به محض کشف آن باید توسط دندانپزشک شما درمان شود.
  • رد دیرهنگام ایمپلنت – این علت در حالی که ماهیت بسیار شبیه به رد زودرس دارد، در واقع پس از بهبود استخوان اتفاق می افتد. معمولاً به دلیل سهل انگاری از جمله مراقبت ناکافی در منزل، بهداشت و یا می تواند به دلیل ضربه پس از عمل باشد. ایمپلنت‌های دندانی نیز می‌توانند در نتیجه یک بایت ضربه‌ای پس زده شوند، زیرا دندان‌ها به درستی روی هم قرار ندارند. آخرین دلیلی که اغلب درباره آن فکر نمی‌شود، اما مستند شده است، این است که سیگار عامل مهمی است که می‌تواند منجر به طرد شود.
  • فناوری ایمپلنت قدیمی محدودیت هایی دارد – بسیاری از دندانپزشکان در نهایت بیماران را برای کاشت ایمپلنت قرار می دهند تا ایمپلنت های قدیمی را با فناوری و مواد منسوخ شده جایگزین کنند. فناوری ایمپلنت تنها در 10 سال گذشته پیشرفت کرده است. دوام کاشت، سازگاری و کیفیت مواد به طور تصاعدی بهبود یافته است. اگر ایمپلنت قدیمی دارید ممکن است فرسوده شده باشد.
  • بهداشت ضعیف دندان – حتی با وجود این که ایمپلنت ها یک دندان طبیعی نیستند، قادر به پوسیدگی نیستند، همچنان مهم است که بهداشت دهان و دندان را جدی بگیرید. بهتر است حداقل دو بار در روز، قبل از خواب و زمانی که از خواب بیدار می شوید، دندان های خود را به طور کامل مسواک بزنید.

نخ دندان کشیدن نیز بسیار مهم است، حداقل یک بار قبل از خواب نخ دندان بکشید و با دهانشویه شستشو دهید. ممکن است دندان‌هایی نداشته باشید که پوسیدگی داشته باشند، اما به دلیل رعایت نکردن بهداشت، استخوان‌های شما همچنان مستعد ابتلا به عفونت و بیماری است. ایمپلنت ها برای کارکرد صحیح به پشتیبانی خوب استخوان متکی هستند و در حالی که ایمپلنت ها ضد پوسیدگی هستند، ضد عفونت نیستند. عفونت اطراف ایمپلنت دندانی می تواند به شدت عمر مفید آن را تحت تاثیر قرار دهد.اگر یکی از علائم زیر را دارید، ضروری است که در اسرع وقت به دندانپزشک خود مراجعه کنید تا با توجه به علت شکست ایمپلنت اصلاح شود.

تشعشع درد و ناراحتی دندان

در حالی که انتظار می رود در طول فرآیند بهبودی درد متناوب داشته باشد، درد می تواند مشکل ساز باشد، زیرا همچنین می تواند نشانه ای از شکست رو به رشد باشد. یکی از راه های رمزگشایی بین این دو این است که به خاطر داشته باشید که دردی که درست پس از قرار گرفتن ایمپلنت ایجاد می شود، طبیعی است. این بخشی از روند بهبودی است و برای چند روز ادامه خواهد داشت. با این حال، اگر درد شما مدت‌ها پس از عمل و پس از اینکه هیچ حادثه‌ای رخ نداده است، رخ دهد. مطمئناً ممکن است نشانه ای از شکست ایمپلنت باشد. بهتر است در اسرع وقت برای ملاقات با دندانپزشک خود برنامه ریزی کنید. حتی اگر معلوم شود که چیزی نیست، ایمپلنت دندان مصداق این ضرب المثل قدیمی است که “کار از محکم کاری عیب نمیکنه.” اگر ایمپلنت واقعاً شکست خورده باشد، پرداختن به آن نتیجه بهتری به همراه خواهد داشت تا اینکه بگذاریم آن معطل بماند و مشکل بزرگتری ایجاد کند.

شکست ایمپلنت دندان

علت شکست ایمپلنت دندان

التهاب لثه

در حالی که مقداری تورم جزئی برای دوره پس از انجام عمل ایمپلنت مناسب است، اما اگر ادامه یابد و ملتهب شود قطعاً جای نگرانی دارد. هنگامی که لثه ها قرمز و ملتهب می شوند، نشانه مطمئنی از عفونت است. عفونت در صورت عدم درمان می تواند به سایر قسمت های دهان سرایت کند و در برخی موارد عفونت به خون سرایت کرده و شرایط بسیار خطرناکی ایجاد می کند. بهتر است در اولین کشف التهاب به دندانپزشک خود اطلاع دهید تا در مرحله اولیه درمان شود.

هنگامی که عفونت کامل شود، درمان آن بسیار سخت تر است و باعث درد شدید می شود. دندانپزشک شما به احتمال زیاد رژیمی از آنتی بیوتیک ها و دهانشویه ضد باکتریایی را سه بار در روز برای مقابله با هر گونه عفونت بیشتر تجویز می کند. طبیعتا شرایط برای هر کسی متفاوت است اما این نشانه ای است که نباید نادیده گرفته شود.

ایمپلنت هایی که احساس امنیت نمی کنند

هنگامی که ایمپلنت به درستی قرار می گیرد، باید مانند دندان های خود احساس طبیعی داشته باشد. در واقع اگر به درستی انجام شود، واقعاً متوجه نمی شوید که ایمپلنت دارید. چیزی که هرگز نباید احساس کنید یک جسم خارجی در دهان شماست. ایمپلنت ها باید به اندازه یک دندان طبیعی ایمن باشند و اندکی تکان خوردن یا لق شدن نداشته باشند. این یکی از ساده ترین نشانه هایی است که به راحتی قابل بررسی است. یک ایمپلنت شل در واقع می تواند آسیب بیشتری به دهان شما وارد کند و مسئله ای نیست که باید آن را به تعویق انداخت.

مهم است که به یاد داشته باشید که تحت هیچ شرایطی این علامت هرگز یک نتیجه طبیعی از روش نیست. در برخی از خرابی های شدید از این نوع، ایمپلنت باید در واقع خارج شود تا آسیب بیشتری وارد نشود. به همین دلیل است که راه اندازی یک مشاوره با دندانپزشک خود به محض کشف مشکل، کلید اصلاح موفقیت آمیز است. اگر درمان نشود، ممکن است آسیب شدیدی به فک پایین و لثه‌های شما وارد شود که حتی می‌تواند ظاهر لبخند شما را تغییر داده و زندگی روزمره را تحت تأثیر قرار دهد.

4 مشکل جویدن یا گاز گرفتن

اگر هنگام جویدن غذا یا به سادگی گاز گرفتن مواد دچار درد یا ناراحتی می‌شوید، این می‌تواند نشانه‌ای از قریب‌الوقوع بودن شکست ایمپلنت دندان باشد. همانطور که قبلاً گفته شد، ایمپلنت ها نباید در هر زمانی احساس متفاوتی داشته باشند. آنها مانند یک دندان طبیعی عمل می کنند، بنابراین اگر در حین جویدن درد احساس می کنید، به همان اندازه نشانه ای از شکست ایمپلنت است که گویی یک دندان واقعی آسیب دیده است. همانطور که درد هنگام جویدن با دندان طبیعی نشانه وجود حفره در دندان است، درد با ایمپلنت نیز نشانه خوبی نیست. شما باید فوراً با دندانپزشک خود مشورت کنید زیرا مشکل برطرف نمی شود، بلکه بدتر می شود.

مراقبت از ایمپلنت

مراقبت از ایمپلنت دندان

راه های کاهش خطر شکست ایمپلنت دندان

به طور معمول، اگر ایمپلنت شکست بخورد، علت اصلی آن عفونت و التهاب دندان است. داشتن یک رژیم عالی در کنار رعایت بهداشت دهان و دندان راه شماره یک برای جلوگیری از عفونت است. همچنین مهم است که بدانید عوامل دیگری مانند دیابت، اعتیاد به سیگار یا هر عادت یا شرایط دیگری که ایمنی شما را در برابر عفونت ها کاهش می دهد، می توانند خطر ابتلا به عفونت را افزایش دهند.

همیشه ایده خوبی است که قبل از تصمیم گیری در مورد ایمپلنت با پزشک مراقبت های اولیه خود معاینه کنید تا از مسائلی که ممکن است بر موفقیت شما تأثیر بگذارد مطلع شوید. دوم اینکه مهم ترین کاری که می توانید انجام دهید انتخاب دندانپزشک مناسب است. کلینیک دندانپزشکی رایا دارای یک تیم مجرب و حرفه ای متخصصان ایمپلنت دندان است. برای کسب اطلاعات بیشتر با ما تماس بگیرید.