کاشت دندان مصنوعی بهترین  روشی است که باعث جایگزینی ریشه های دندان  های از دست رفته با  یک فلز، ( پست های پیچ مانند ) می شود و دندان های آسیب دیده یا از دست رفته شده را جایگزین دندان های مصنوعی می کند وعملکرد این دندان مصنوعی بسیار شبیه به نمونه های واقعی خواهد بود. کاشت دندان مصنوعی یا ایمپلنت  می تواند جایگزین خوبی برای دندان های طبیعی که عملکرد خود را از دست داده اند باشد و در صورت عدم وجود ریشه های طبیعی دندان امکان ساخت  و کاشت دندان مصنوعی یا تعویض کلی آنها را فراهم  کند .

 روش های کاشت دندان مصنوعی

انجام عمل جراحی کاشت دندان  مصنوعی یا همان ایمپلنت بستگی به نوع کاشت و وضعیت استخوان فک بیمار دارد. جراحی کاشت دندان شامل روش متفاوتی است که می توان به روش کاشت تک مرحله ای  و دو مرحله ای اشاره کرد . در روش تک مرحله ای پایه این ایمپلنت که همان فلزی است که جایگزین ریشه شده است از لثه بیرو است . در این روش بعد از التیام زخم های ناشی از کاست فلز که بر لثه ایجاد شده است ، تاج دندان بر روی پایه متصل می شود و زمان کاشت دندان مصنوعی سریع تر رخ می دهد. اما در روش دو مرحله ای دو بار جراحی لازم است. در جراحی اول ایمپلنت در فک جایگذاری شده و پس از چند ماه با جراحی دوم دندان نصب می شود.

در واقع کاشت دندان یا ایمپلنت فرایندی که در آن استخوان نیاز به محکم شدن در اطراف کاشت را دارد. از آنجا که این بهبودی استخوان زمان بر است ، این روند می تواند ماه ها طول بکشد.

باید دانست فایده اصلی کاشت دندان مصنوعی، پشتیبانی از سایر دندان های  بیمار نیز  هست . در واقع وجود یک حفره در دهان و جای خالی دندان مفقود شده اثراات جانبی مخربی بر سایر دندان ها خواهد گذاشت که می تواند سبب جابه جای دندان ها ، تحلیل استخوان لثه و سایر بیماری های پریودنتال شود .

جراحی برای کاشت دندان مصنوعی چگونه انجام می شود؟

در حین جراحی برای قرار دادن کاشت دندان،جراح دهان شمارا باز می کندو لثه را تا کنار  استخوان برش می دهد. سوراخ ها تا استخواتن فک امتداد می یابد تا در آن قسمت فلزی ایمپلنت قرار گیرد. از آنجایی که این پست فلزی به عنوان ریشه دندان عمل می کند، در اعماق استخوان لثه کاشته می شود. در صورت  لزوم می توان یک نوع پروتز موقت جزئی قرار داد. می توان این پروتز را برای در حالیکه  خواب هستید یا بیهوش حذف کرد.

خطرات یا عوارض کاشت دندان مصنوعی چیست؟

مانند هر عمل جراحی، عمل جراحی کاشت دندان خطراتی را نیز به دنبال دارد. اگرچه بروز این مشکلات نادر است  ولی در صورت بروز معمولا  به صورت جزئی ضاهر شده و به راحتی قابل درمان می باشند . این خطرات می تواند شامل موارد زیر باشد :

  • عفونت در محل کاشت
  • صدمه یا آسیب به ساختار های اطراف آن، مانند سایر دندان ها یا رگ های خونی
  • آسیب عصبی، که می تواند باعث درد، بی حسی یا احساس سوزن سوزن شدن در دندان های طبیعی، لثه ها، لب ها یا چانه بیمار شود.
  • مشکلات سینوس، پساز کاشت دندان مصنوعی که می تواند سبب سردرد شود

عوارض بعد از عمل جراحی کاشت دندان مصنوعی

چه جراحی کاشت دندان در یک مرحله و چه در دو مرحله انجام شود، ممکن است برخی از ناراحتی های معمولی مرتبط با  هرنوع جراحی دندان را تجربه کنید ، مانند:

  • تورم لثه و صورت شما
  • کبودی پوست و لثه شما
  • درد در محل کاشت
  • خونریزی جزئی

ممکن است بعد از جراحی کاشت دندان به داروهای ضد درد یا آنتی بیوتیک احتیاج داشته باشید اگر تورم یا ناراحتی یا هر  مشکل دیگر در روز های بعد از عمل بدتر شد با جراح دهان خود تماس بگیرید

برای کاشت دندان مصنوعی باید به چه پزشک های مراجعه کرد؟

روند برنامه ریزی برای کاشت دندان ممکن است متخصصان مختلفی را شامل شود، از جمله پزشک متخصص:

  • که شرایط دهان و فک و صورت را بررسی کند ( جراح دهان و فک و صورت )
  • دندان پزشک متخصص در درمان سازه هایی که از دندان ها پشتیبانی میکند، مانند لثه ها و استخوان ها ( پریودنتیست )
  • دندان پزشکی که دندان های مصنوعی را طراحی کرده و می سازد ( متخصص پروتز )
  • گاهی اوقات مراجعه برای معاینه گوش ، بینی و گلو ضروری است ( متخصص گوش و حلق و بینی)

با مراجعه به کلینیک دندان پزشکی رایا ، بهترین متخصصان در زمینه کاشت دندان شاما را راهنمای خواهند کرد

آنچه که از یک کاشت دندان مصنوعی انتظار دارید

عمل جراحی کاشت دندان معمولا یک عمل جراحی سرپایی است که مراحل بهبودی آن طی کی مدت زمان انجام می شود.

فرایند قرار دادن  کاشت دندان شامل مراحل مختلفی از جمله:

  • در صورت لزوم آماده سازی استخوان فک (پیوند )
  • قراردادن ایمپلنت دندان
  • رشد و بهبودی استخوان
  • قرار دادن اباتمنت
  • قرار دادن دندان مصنوعی

در  چه صورت برای کاشت دندان مصنوعی نیاز به پیوند استخوان هست؟

اگر استخوان فک شما به اندازه کافی ضخیم نباشد یا خیلی نرم باشد، ممکن است قبل از عمل جراحی کاشت دندان به پیوند  استخوان احتیاج پیدا کنید. پیوند استخوان می تواند پایه محکم تری برای کاشت ایجاد کند. چندین ماده پیوند استخوان وجود دارد که  می توان از آنها برای بازسازی استخوان فک استفاده کرد. از جمله پیوند استخوان طبیعی از مکان دیگری در بدن شما، یا پیوند  استخوان مصنوعی مانند مواد جایگزین استخوان (پودر استخوان) که می تواند ساختارهای حمایتی برای رشد استخوان جدید باشد.

کلام آخر برای کاشت دندان های مصنوعی

بیشتر کاشت های دندان موفقیت آمیز هستند. با این وجود بعضی اوقات استخوان به اندازه کافی به کاشت فلز نمی پیوندد یا به عبارتی دیگر پیوند را پس می زند. به عنوان  مثال سیگار کشیدن ممکن است سبب نارسایی های پیوند و  بروزعوارض عمل جراحی ناشی از کاشت دندان شود.

اگر استخوان نتواند به اندازه کافی فیوز شود کاشت دندان برداشته می شود استخوان تمیز میشود و میتوانید طی حدود 3 ماه  دوباره این روش را امتحان کنید.

بنابرای اگر می خواهید دندان بکارید بهداشت دهان نتان را ارتقا ددهید.  و پس از کاشت از دندان های کاشته شده درست مانند دندان های طبیعی خود، دندان های کاشته شده و بافت لثه را تمیز نگه دارید.

ممنون که تا اینجا با ما همراه بودید. ضمنا اگر سوالی در ارتباط با موضوعات مطرح شده و یا هر موضوعی در این زمینه دارید، بدون خجالت از ما بپرسید. کارشناسان ما همیشه و 24 ساعت شبانه روز در دسترس و خدمت شما هستند. کلینیک دندانپزشکی شبانه روزی رایا

02188203045