هر آنچه در مورد پیریسینگ دندان باید بدانید

در دهه های اخیر کاشت نگین و پیرسینگ های دندانی بین نوجوانان بسیار محبوب شده به طوری که دیگر مسائل بهداشتی و خطرات دندانپزشکی ناشی از سوراخ کردن لب، زبان و دندان ها را در نظر نمی گیرند. در این مقاله قصد داریم به طور کامل همه چیز در مورد پیرسینگ دندان را شرح دهیم.

متداول ترین نگین ها و پیرسینگ هایی که برای سوراخ کردن دندان ها به کار برده می شوند شامل هالتر در اندازه های مختلف، حلقه های کوچک و انواع میله های کوچک در ابعاد مختلف دایره، نیم دایره و خطی که به صورت عمودی در دندان قرار می گیرند.

انجام پیرسینگ دندان یک راه خطرناک برای سلامت دهان و دندان است زیرا افرادی این کار را برای مشتریان انجام می دهند آموزش های خاصی در جهت مراقبت از پوست و دندان یا کنترل عفونت به دندان را جدی نمی گیرند. با این که کاشت نگین ها و پیرسینگ های دندانی درخشش و زیبایی به لبخند شما ببخشد، اما این عمل بدون خطر نخواهد بود.

لبخند زیبا با پیرسینگ

هر آنچه در مورد پیرسینگ باید بدانید

روش سوراخ کردن دندان ها با پیرسینگ

سوراخ کردن دندان ها و کاشت نگین و پیرسینگ در ناحیه دندان و لثه انجام می شود. معمولا روش کار پیرسینگ دندان به این صورت است که شما هیچ گونه دردی را قبل و بعد از کاشت پیرسینگ احساس نکنید.

  • آماده سازی دندان: قبل از انجام عمل قرارگیری پیرسینگ دندان، فردی که برای این کار آموزش دیده است مینای دندانتان را کاملا تمیز و برای عمل آماده می کند.
  • برای قرارگیری نگین و پیرسینگ در دندان، کامپوزیت دندان (یک ماده رزینی برای دندان ساخته شده است) را در محلی که قرار است پیرسینگ در آن اعمال شود، قرار بگیرد.
  • قرار دادن پیرسینگ: بعد از قرار دادن مواد کامپوزیتی بر روی دندان، در مرحله بعدی یک متخصص پیرسینگ یا دندانپزشک از ابزارهایی برای محکم کردن پیرسینگ و نگین دندان در مواد کامپوزیتی استفاده می کند.
  • تثبیت پیرسینگ: بعد از کاشت پیرسینگ توسط یک اشعه و نور مخصوص کامپوزیت را در جای خود سفت و تثبیت می کنند و کل مراحل قرارگیری پیرسینگ و چسبیدن جواهر به کامپوزیت فقط 20 تا 60 ثانیه طول می کشد.
  • مراقبت های بعد از پیرسینگ: بعد از انجام پیرسینگ دندان، باید از مسواک زدن های شدید و خوردن غذاهای تند یا تنقلات چسبناک مانند آدامس، خودداری کنید. رعایت بهداشت دهان و دندان پس از سوراخ کردن دندان بسیار مهم است زیرا میکروب ها بسیار راحت از قبل وارد محیط دهان و دندان می شوند و در برخی موارد نیز موجب پوسیدگی های شدید دندانی نیز می شوند. همچنین، سعی کنید بعد از قرار گرفتن پیرسینگ در دندان به آن دست نزنید و با آن بازی نکنید.

حلقه های دندانی با حفر یک سوراخ در دندان قرار می گیرند تا حلقه از طریق محل تراشیده شده، محکم شود. توصیه می شود به دلیل آسیب و خطرات جبران ناپذیر این کار را انجام ندهید.

عوارض و مضرات پیرسینگ دندان

یکی از بزرگترین نگرانی ها در مورد سوراخ کردن دندان و قرار دادن پیرسینگ، این است که فلزاتی که برای تزئین روی دندان به کار برده می شوند، ممکن است از دندان خارج شده و بلعیده شوند. برخی از سایر خطرات و عوارض احتمالی پیرسینگ دندان عبارتند از:

  1. حساسیت لثه و دندان
  2. واکنش آلرژیک به فلز بکار برده شده
  3. خرد شدن یا آسیب دیدن دندان های مجاور پیرسینگ
  4. ساییدگی مینای دندان
  5. التهاب لثه یا تورم آن در اطراف پیرسینگ
  6. اگر جواهرات به لب هایتان برخورد کنند، به آن ها آسیب می رسانند
  7. پوسیدگی دندان به دلیل اختلال در مسواک زدن و تمیز کردن دندان ها
  8. ایجاد بوی بد در دهان
  9. عفونت دهان و لثه
  10. علاوه بر این، فرآیند آماده سازی دندان برای سوراخ کردن اغلب می تواند سطح و ساختار دندان را به طور دائمی تغییر دهد.

تحقیقات متعددی در مورد ایمنی استفاده طولانی مدت از فلزات و پیرسینگ های دندانی و سوراخ کردن دندان ها انجام شده است که به دلیل عوارض ذکر شده خیلی از دندانپزشکان این خدمات را ارائه نمی دهند.

مضرات پیرسینگ دندان

عوارض ناشی از پیرسینگ دندان

سوالات متداول همه چیز در مورد پیرسینگ دندان

چه کسانی می توانند پیرسینگ دندان را انجام دهند؟

شما می توانید سوراخ دندان و قرار دادن پیرسینگ در لثه یا دندان را در مطب های دندانپزشکی یا سالن پیرسینگ و تاتو انجام دهید. مانند هر نوع پیرسینگ که برای قسمت های مختلف بدن زده می شود، باید به دنبال یک متخصص آموزش دیده در این زمینه باشید که در یک مرکز تمیز و تا حد امکان بدون آلودگی های ظاهری و باطنی در دستگاه ها و محیط سالن، کار می کنند. لازم به ذکر است که برخی از دندانپزشکان نیز این عمل را انجام می دهند.

فواید ظاهری پیرسینگ دندان چیست؟

دلایل زیادی وجود دارد که افراد ترجیح می دهند پیرسینگ دندان را انجام دهند. برخی از دلایل انجام پیرسینگ دندان توسط جوانان می تواند این باشد که ممکن است فرد بخواهد تغییر رنگ محسوس دندان یا لکه یک ناحیه خاص از دندان هایش را پنهان کند. همچنین پیرسینگ می تواند ترتیب نامنظب دندان هایتان را کمتر به نمایش بگذارد و برخی برای پر کردن شکاف های کوچک بین دندان ها از آن استفاده می کنند. .

برای انجام پیرسینگ دندان به چه نکاتی باید توجه کرد؟

در وهله اول توصیه می شود فقط افرادی که دارای دهان و لثه سالم هستند و بهداشت دهان و دندان را به خوبی رعایت می کنند برای این روش اقدام نمایند زیرا در صورت رسیدگی نادرست می تواند خطرات جبران ناپذیری را به همراه داشته باشد. از این رو، مهم است که هر 6 ماه یکبار معاینه دندان انجام دهید تا مطمئن شوید پیرسینگ به دندان ها یا لثه شما آسیب نمی رسانند. در صورت انتخاب پیرسینگ دندان، مطمئن شوید که یک متخصص معتبر و با تجربه، قرار دادن آن بر روی دندان را انجام می دهد.

رعایت بهداشت بعد از پیرسینگ دندان

مراقبت های لازم بعد از پیرسینگ

سخن آخر

در این مقاله به توضیح همه چیز در مورد پیرسینگ دندان و مزایا و معایب استفاده از آن در دندان و لثه پرداختیم که همانطور که مشاهده کردید معایب و عوارض ناشی از پیرسینگ دندان بسیار بیشتر از مزیت های آن است و خیلی از جوانان به دلیل ناآگاهی از خطرات احتمالی پیرسینگ دندان، برای انجام آن به هر فرد بی تجربه ای که صرفا هزینه کمتری دریافت می کند، رو می آورند.